KRAJEM AVGUSTA U NOVOM RUHU: Igor Mirović obišao radove na rekonstrukciji Ulice braće Anđelić (FOTO)

Novosti onlajn

16. 06. 2022. u 14:12

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice braće Anđelić, koja se nalazi u zoni zaštite kulturno-istorijske celine Sremskih Karlovaca, istakavši tom prilikom da će radovi biti završeni do kraja avgusta, i da se realizacijom ove investicije stiču uslovi za sveobuhvatnu obnovu centra Sremskih Karlovaca.

КРАЈЕМ АВГУСТА У НОВОМ РУХУ: Игор Мировић обишао радове на реконструкцији Улице браће Анђелић (ФОТО)

Foto: Pokrajinska vlada

- U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice braće Anđelić, koja je veoma značajna za odvijanje saobraćaja u Sremskim Karlovcima. Sledeće godine pristupićemo uređenju samog centra, kada će deo Ulice patrijarha Rajačića biti pretvoren u pešačku zonu, pa će ova investicija biti od još većeg značaja jer će doneti nov kvalitet za život građana - rekao je predsednik Mirović i dodao da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za ove namene izdvojila 200 miliona dinara.

Foto: Pokrajinska vlada

Tekst potpisa

Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada 2018. godine formirala Budžetski fond za uređenje Sremskih Karlovaca, te da je Skupština Srbije donela Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, predsednik je najavio da će prioritet u narednoj godini, pored rekonstrukcije Trga Branka Radičevića, biti i obnova javne i dekorativne rasvete.

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada prva uspela da obezbedi sredstva i započne realizaciju važnih projekata obnove i razvoja Sremskih Karlovaca, poput rekonstrukcije dela fasada u samom centru, istakavši da očekuje i to da se Republika, preko Ministarstva kulture, uključi još aktivnije i sa većim sredstvima.

- Sve to smo dužni da uradimo jer su Sremski Karlovci temelj naše kulture, našeg nacionalnog bitisanja i važan putokaz za budućnost - istakao je Mirović i dodao da je važno investirati u obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca i zbog njihovih velikih potencijala u oblasti turizma.

Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić rekao je da je ovo jedna od ključnih investicija koje se realizuju u tom mestu, što će olakšati saobraćaj i dugoročno promeniti izgled Sremskih Karlovaca.

Radovi obuhvataju deo Ulice braće Anđelić, od raskrsnice s Ulicom patrijarha Rajačića do raskrsnice s Ulicom karlovačkih đaka, u dužini od 845 metara, a projektom je predviđeno proširenje kolovoza, izgradnja trotoara, rekonstrukcija vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije, te postavljanje javnog osvetljenja.

Obilasku radova prisustvovali su i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, i Miloš Maletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega