SELO STRAHUJE OD DEČAKA! Meštani Sivca u opštini Kula strepe od nedela jednog dvanestogodišnjaka iz komšiluka

Z. Rajić

15. 06. 2022. u 14:44

SELO Sivac u opštini Kula u strahu je od 12-godišnjeg dečaka! Teško je nabrojati sva krivična dela koja je počinio, ali ni za jedno nije odgovarao, jer ga zakon štiti dok ne navrši 14 godina.

СЕЛО СТРАХУЈЕ ОД ДЕЧАКА! Мештани Сивца у општини Кула стрепе од недела једног дванестогодишњака из комшилука

Osmoro dece, jedan problem, Foto T. T.

Poslednje što je V. U. učinio je požar, koji je prošle nedelje podmetnuo u ekonomskom dvorištu porodice Ončak, gde je izgorelo 2.500 bala slame i pričinjena šteta veća od 500.000 dinara.

- Vatrogasci, koji su stigli iz Sivca i Kule, rekli su da požar ne može da bude ugašen, ali su od 22.30 do pola 5 ujutro pazili da se ne proširi na mehanizaciju, štale sa 50 grla stoke i šupu sa senom. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da nam je slamu zapalio dok smo spavali. Izgorela bi nam cela kuća - pod stresom je Ljiljana Ončak.

Ona kaže da nije lako nadoknaditi izgubljeno, ali su ona i suprug još više zabrinuti zato što niko ne može da im garantuje da V. U. neće zapaliti i nove bale slame, koje bi nabavili. Dečakov otac Ištvan Urin kaže da je ta strepnja potpuno opravdana, bez obzira na to što je V. ponovo smešten u Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu. Otac napominje da je od 21. decembra prošle godine, kad je prvi put odvezen u "Spomenak", V. iz tog doma dosad nebrojeno puta bežao.

- U Domu je takođe napravio požar, a kao begunac je u Pančevu i Beogradu ukrao silne pare i slupao dva auta. U Sivcu je jednom komšiji zapalio automobil, a drugom iz kola uzeo novac. Dva puta je provaljivao u market, krao iz kuća, pa čak i iz kutije za dobrovoljne priloge u crkvi. Počeo je da krade još u zabavištu - navodi otac.

Zapalio slamu, pre toga komšiji auto, Foto Z. R.

V. je bio na ispitivanju na Psihijatriji u Novom Sadu, gde je, prema očevoj priči, ukrao ključeve od bolničara koji je spavao i iz lekarske ordinacije ukrao 5.000 dinara.

- Takav kakav je, meni ne treba. Ocrnio me je toliko da u selu niko neće da me zove da radim. Potrebno je da on bude zatvoren i pod nadzorom 24 sata. Ustanova u Pančevu njemu služi za "usavršavanje". Vaspitač mi je tamo rekao da on, ako tako nastavi, neće dočekati 14. godinu - uznemiren je otac.

BEZ EMOCIJA I KAJANjA

IŠTVAN i njegova supruga Danijela imaju osmoro dece i zbog toga im je pre dve godine renovirana kuća u TV projektu "S Tamarom u akciji".

- Svu decu smo jednako vaspitali, a samo sa V. ne možemo da vladamo. Nikog se ne boji, nepredvidiv je, bez emocija i kajanja - kaže Ištvan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a