"RUDARIO" U SVOJOJ ZGRADI? Kolić: To su laži "kombi stranke", očekujem izvinjenje

J. STOJKOVIĆ

15. 06. 2022. u 10:05

PREDSEDNIK Skupštine opštine Trgovište Aleksandar Kolić našao se na meti oštrih kritika i ozbiljnih optužbi iz redova opozicije da se navodno bavio kriptovalutama, takozvanim rudarenjem, i to u zgradi socijalnog stanovanja.

РУДАРИО У СВОЈОЈ ЗГРАДИ? Колић: То су лажи комби странке, очекујем извињење

Aleksandar Kolić, Foto Privatna arhiva

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Marko Krstić, koja je pokrenula ovu aferu, kaže da ima dokaza i da Kolić treba da podnese ostavku, dok s druge strane Aleksandar Kolić u izjavi za "Novosti" tvrdi da u tome nema istine.

- Unazad nekoliko meseci proveravali smo saznanja da se rukovodilac opštine bavi rudarenjem i kriptovalutama. Ova pojava je još strana ne samo za ovako malo mesto kao što je Trgovište već i za Srbiju, pa smo zato bili oprezni sa oglašavanjem. Naime, iz dobro obaveštenih izvora došli smo do saznanja da se sadašnji predsednik Skupštine opštine Trgovište Aleksandar Kolić bavi kriptovalutama ili takozvanim rudarenjem na potkrovlju zgrade u kojoj se nalaze prostorije i javnih i državnih preduzeća, kao i stanovi socijalnog stanovanja koji su prenamenjeni u kadrovske stanove u kojima borave i žive funkcioneri Opštine Trgovište - kaže Krstić.

Marko Krstić, Foto J. S.

Aleksandar Kolić u kratkom razgovoru bio je prilično revoltiran optužbama, kako sam kaže, koje dolaze iz "kombi stranke", čiji članovi zajedno nemaju srednju školu.

- Zaista je degutantno da se takve stvari plasiraju putem saopštenja jer u tome nema istine. Spreman sam da nadležni odrgani odrade svoj posao i posle svega očekujem javno izvinjenje jer su sve to laži - kaže Kolić.

Predsednica opštine Miljana Zlatković Stojanović kaže da, iako živi u pomenutoj zgradi, nema nikakve informacije, ali ukoliko je bilo prekršaja, "ovo je pravna država" i treba dokazati da se tako nešto dešavalo.

Nadležni organi se ovim povodom nisu oglašavali.

ZBUNjUJUĆI RAČUNI

U istoj zgradi se nalaze i prostorije nekoliko javnih preduzeća, a ono što je zbunilo mnoge je to što je račun za struju Kluba penzionera koji maltene i ne radi iznosio 150.000 dinara, pa se odatle krenulo sa pričom o "rudarenju". Sam Kolić kaže da postoje dokazi da je reč o zaostalim dugovanjima i da on nema veze sa tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024