PODRŠKA I OD GRADONAČELNIKA: Leskovac je godinama u akciji „Čep za hendikep“

Игор Митић
Igor Mitić

31. 05. 2022. u 12:38

VEĆ nekoliko godina Leskovac učestvuje u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ u okviru koje se sakupljaju plastični čepovi sa pet-ambalaže čijom se prodajom, radi reciklaže, obezbeđuju sredstva za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.

ПОДРШКА И ОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Лесковац је годинама у акцији „Чеп за хендикеп“

foto: GU Leskovac

Tome su namenjene metalne konstrukcije u obliku srca koje se nalaze na ulazu u zgradu Skupštine grada, potom ispred objekta gde je smešten veći deo gradske administracije kao i u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci.

U kabinetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića kažu da i on lično redovno podržava ovu inicijativu. Kako je saopšteno, Cvetanović je, po dolasku na posao, ubacio plastične čepove koje je prikupio tokom poslednjih nekoliko nedelja.

- Na ovaj način razvijamo ekološku svest i promovišemo reciklažu, a istovremeno pomažemo aktivnijem i boljem životu osoba sa invaliditetom. Jedan plastični čep težak je nešto više od jednog grama, a za nova invalidska kolica potrebno je sakupiti pet tona čepova. Zato je važno da se što više ljudi priključi ovoj akciji – poručio je gradonačelnik Cvetanović.

Gradska uprava je uputila apel svim leskovačkim institucijama i ustanovama, ali i građanima, daju svoj doprinos u ovoj borbi za bolji život osoba sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)