PLES OKO MILUTINA: Maturanti iz Kraljeva, po 16. put zaigrali kadril po taktovima Johana Štrausa (FOTO)

G. Ćirović

27. 05. 2022. u 18:25

BEZMALO 1.200 maturanata, iz svih devet kraljevačkih srednjih škola, i danas je - po 16. put - na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru plesalo svoj maturski kadril, popularni valcer "četvorki" po taktovima muzike Johana Štrausa.

ПЛЕС ОКО МИЛУТИНА: Матуранти из Краљева, по 16. пут заиграли кадрил по тактовима Јохана Штрауса (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Potom su svršeni srednjoškolci najpre zaigrali tradicionalno srpsko kolo, zatim još malo đuskali uz popularne hitove, a žurka je nastavljena u večernjim satima - tokom koncerta "Amadeus benda".

Foto: G.Šljivić

 


Iako ovoga puta nisu plesali za "Ginisovu knjigu rekorda", posle dve godine pauze zbog pandemije, učenici završnih razreda ovdašnjih srednjih škola su još jednom poslali lepu sliku u svet - uz podsećanje da su još 2005, prvi u Srbiji, zaigrali kadril istovremeno sa svojim evropskim vršnjacima i do sada su se čak četiri puta upisali među rekordere po broju učesnika u simultanom plesu. 
 

Foto: G.Šljivić

 

PARAĆINCI

DOM omladine je juče više od 350 maturanata srednjih škola iz grada na Crnici obradovao koncertom "Progresiv benda" iz Jagodine, a prethodno je - u saradnji sa profesorima - organizovan defile maturanata centralnim ulicama. Ona glavna je, potom, zatvorena za saobraćaj, pa su svršeni srednjoškolci složno zaplesali uz zvuke iz Štrausove operete "Slepi miš".

(Z. R.) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista