MATURANTI ISPROBALI "PIJANE NAOČARE": Čašica i volan ne mogu zajedno

Дејан Ристић
Dejan Ristić

24. 05. 2022. u 16:31

U GIMNAZIJI ,,Bora Stanković’’ u Vranju realizovana je akcija „Na maturu bez automobila“ u organizaciji lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, Tehničke škole i Policijskom upravom Vranje.

МАТУРАНТИ ИСПРОБАЛИ ПИЈАНЕ НАОЧАРЕ: Чашица и волан не могу заједно

D. Ristić

Tokom akcije srednjoškolci, pre svega maturanti, imali su prilike da putem ,,pijanih naočara’’ dožive simulaciju pijanstva i vide kako alkohol može da deluje na njihovu svest. 

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković je ukazao da period proslava matura, na žalost, uglavnom ne može da prođe bez alkohola i automobila, zbog čega se organizuje akcija sa ciljem da utiče na maturante da na proslavu idu bez automobila.

- Ovo je prilika da srednjoškolci putem ,,pijanih naočara’’ pokušaju da izvedu neke osnovne radnje i vide koliko to njihovo samopouzdanje, koje imaju kada sednu za volan, ne pomaže u trenutku kada dođe do pijanstva. Na svom ličnom primeru uverili su se koliko nemaju kontrolu i koliko je opasno da u trom trenutku voze - rekao je Tričković. 

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja podelili su i flajere sa porukama ,,Na maturu bez automobila’’, ,,Ti biraš šta ćeš da pamtiš’’ i ,,Jednom je matursko. Ne želiš da ga pokvariš nezgodom. Izaberi bezbedan prevoz’’. Flajeri će biti podeljeni u svim srednjim školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)