NA SCENI „IZBIRAČICA”: Treći festivalski dan u Smederevu u čast Nušiću (FOTO)

J.I.

23. 05. 2022. u 09:05

TREĆA predstava takmičarskog repertoara „Nušićevi dani“ u Smederevu igra se večeras, 23. maja, na sceni Centra za kulturu.

НА СЦЕНИ „ИЗБИРАЧИЦА”: Трећи фестивалски дан у Смедереву у част Нушићу (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Atelje 212 iz Beograda odigraće predstavu „Rolerkoster“ u kojoj, između ostalih, igraju Dara Džokić, Milica Mihajlović, Katarina Marković, Jelena Petrović… Rediteljka je Milica Kralj.

„Nušićeve dane” 20. maja otvorila je predstava „Ana Karenjina” u izvođenju Novosadskog pozorišta-Újvidéki Színház. Po oceni publike za glumačko ostvarenje večeri proglašena je Timea Filep u ulozi Ane Karenjine. Po glasovima publike predstava je dobila ocenu 4,76.

U nedelju, 22. maja, odigrana je druga takmičarska predstava „Izbiračica”, u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica. Glumačko ostvarenje večeri imao je, prema oceni publike, Igor Greksa u ulozi Tošice. Publika je predstavu ocenila sa 4,26.

Na repertoaru u utorak, 24. maja, je komad „Vuci i ovce” Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Egona Savina, a 25. maja ansambl Beogradskog dramskog pozorišta odigraće predstavu „Zaljubljeni Šekspir” u režiji Ane Tomović.

Pobednička predstava ovogodišnjih, 39. „Nušićevih dana” biće proglašena 26. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)