ZA KUĆU SVIH UMETNIKA Prodajna izložba dela kraljevačkih slikara Dragoljuba i Bobana Bosića

G. ĆIROVIĆ

20. 05. 2022. u 10:14

U cilju prikupljanja sredstava za izgradnju porodičnog Legata Bosića, u holu Svečane sale Gradske uprave Kraljeva otvorena je prodajna izložba slika poznatih kraljevačkih umetnika - pokojnog Dragoljuba Bosića i njegovog sina Bobana, profesora likovne umetnosti u ovdašnjoj Umetničkoj školi.

ЗА КУЋУ СВИХ УМЕТНИКА Продајна изложба дела краљевачких сликара Драгољуба и Бобана Босића

GU u Kraljevu

Cilj Legata biće da raznim sadržajima i radionicama neguje ljubav prema likovnoj i vizuelnoj umetnosti, muzici, poeziji i književnosti, da praktično bude kuća svih ljubitelja umetnosti.

- Legat će biti na porodičnom imanju, pored reke Ribnice, na izvanrednom mestu koje budi inspiraciju ne samo nas umetnika, već i pesnika i književnika. Zamišljeno je da to bude i multimedijalan prostor za decu predškolskog uzrasta, osnovce, učenike srednjih škola, Umetničke škole, kao i već svršenih studenata akademija – rekao je Boban Bosić.

GU u Kraljevu

Gradonačelnik Terzić i Boban Bosić

Ovom prilikom gradonačelnik Kraljeva dr Predrrag Terzić je naglasio da je porodica Bosić minulih nekoliko decenija doprinela razvoju kulturnog i umetničkog života u Kraljevu.

- Ideja da Bosića kuća postane mesto susreta svih koji vole slikarstvo i književnost veoma je značajna za Kraljevo – rekao je Terzić, dodajući da Regionalna privredna komora sa svojim preduzetnicima već otkupljuje slike kako bi se legat izgradio. - Verujem da ćemo zajedno realizovati ovu ideju i da će Legat Bosića postati još jedan prepoznatljiv simbol grada na Ibru.

GU u Kraljevu

Prodajna izložba dela Dragoljuba i Bobana Bosića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024