OBNOVA 1.600 KVADRATA: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila novac za rekonstrukciju Doma zdravlja u Lapovu

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 05. 2022. u 06:34

PORED Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja ulaže 160 miliona dinara, rekonstrukciju Doma zdravlja u Lapovu će finansijski podržati i lokalna samouprava, pa će biti uređen prostor za rendgen-aparat koji je ova zdravstvena ustanova dobila od Ministarstva zdravlja.

ОБНОВА 1.600 КВАДРАТА: Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила новац за реконструкцију Дома здравља у Лапову

Foto Dom zdravlja

Inače, da pacijenti ne bi ostali bez zdravstvene zaštite, najpre će biti adaptirana manja zgrada, dok se pregledi obavljaju u onoj većoj, a potom će službe biti preseljene u uređeni prostor, dok će neimari prionuti na kompletan završetak posla, koji je - ukupno 1.600 kvadrata - planiran do septembra.

- U manjoj zgradi, nekadašnjoj zubnoj poliklinici, u kojoj se sada nalaze Stomatologija i apotekarska ustanova, u toku su rekonstrukcija krova i fasade, te zamena stolarije, podova, sistema za grejanje, električnih instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, a biće urađena i nova ograda. Prostor oko zgrade biće asfaltiran, pa ćemo dobiti parking za naš vozni park - kaže direktorka Doma zdravlja u Lapovu dr Marija Mujković.

S obzirom na to da se posao odvija planiranom dinamikom, manja zgrada bi trebalo da bude završena narednog meseca, a ovo je prva veća rekonstrukcija Doma zdravlja još od 1998, kada je ustanova - koja trenutno zapošljava 57 radnika - izdvojena iz zdravstvenog centra "Mihajlo Ilić".

- Od Ministarstva nam je nedavno stiglo novo, potpuno opremljeno sanitetsko vozilo koje ima i setove za reanimaciju, imobilizaciju i zbrinjavanje politraumatizovanih pacijenata. Zbog mogućnosti potpunog zbrinjavanja još tokom transporta, moći ćemo da spasemo mnoge živote, što je veoma važno jer se nalazimo pored auto-puta, pa ćemo uvek biti spremni da pružimo pomoć unesrećenima u tranzitu - zaključuje dr Mujković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!