MILIONI U NOVE CEVI: Uz pomoć Pokrajine u Kikindi menjaju vodovodnu mrežu

R. Š.

14. 05. 2022. u 06:21

GRADNjA fabrike vode u Kikindi je počela pre nekoliko meseci i to je najveći i najznačajniji projekat u nekoliko poslednjih decenija.

МИЛИОНИ У НОВЕ ЦЕВИ: Уз помоћ Покрајине у Кикинди мењају водоводну мрежу

Foto sajt Grada Kikinda

Uporedo sa tim radi se zamena vodovodne mreže i taj posao počeo je još pre nekoliko godina, jer je cevovod star i dotrajao. Da bi se zamena nastavila, Grad je konkurisao kod pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja i dobio 90 miliona dinara.

- Kvalitetno vodosnabdevanje je jedan od prioriteta za grad, pa smo u okviru projekta izgradnje fabrike vode konkurisali za novac za zamenu vodovodne mreže. Za kompletnu rekonstrukciju preostalog dela mreže neophodno je uložiti nešto više 237 miliona dinara. Finansiranje ove investicije mora biti udruženim sredstvima Grada i Pokrajine, a najveći deo ulaganja preuzeće pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja. Za ovu godinu već smo dobili 90 miliona dinara. Učešće gradskog budžeta u ovom poslu ove godine je 20 miliona dinara. Po ovom projektu sredstva od Pokrajine trebalo bi da dobijemo i naredne godine - objasnila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Ona je objasnila da javna nabavka za zamenu vodovodne mreže mora da raspiše za ukupan iznos od 237 miliona dinara, iako je u budžetu za ovu godinu samo 110 miliona. Za narednu godinu obezbeđeno je sopstveno učešće Grada Kikinde, a novac za ovaj projekat od Pokrajine se očekuje i dogodine.

Gradnja kompleksa postrojenja za prečišćavanje vode za piće počela je 28. decembra protekle godine, a rok za završetak je početak oktobra 2023. Vrednost investicije je 11,4 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama