NA SVETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: U Vranju je humanost vest dana

J. S.

03. 05. 2022. u 09:15

U organizaciji Humanitarnog udruženja „Koce zauvek“ iz Vranja uz podršku Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost kao i Rotari kluba danas se u Vranju održava povodom Svetskog dana medija velika humanitarna akcija davalaštva krvi.

НА СВЕТСКИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА: У Врању је хуманост вест дана

Foto: J.S.

Foto: J.S.

 

Od ranih jutarnjih sati ljudi su čekali u redu kako bi dali svoj doprinos akciji koja se odvija pod sloganom „Humanost je vest dana“.

Preko 115 jedinica najdragocenije tečnosti je prikupljeno, a oni koji nisu mogli da daju krv svojim prilozima i slanjem SMS poruka za cilj da pomažu lečenje malog Vukana stojiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za čije lečenje je potrebno 2,5 miliona dolara.

Svoj doprinos lečenju bebe iz Vranja dali su i zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi iz Niša koji su takođe simbolično poslali SMS poruke.

Foto: J.S.

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede