UREĐEN KRUG BOLNICE U KIKINDI: Rukave zasukali lovci, akcijaši i medicinari

R. Š.

30. 04. 2022. u 18:23

ČLANOVI lovačkog udruženja „Kikinda“ i nekadašnji akcijaši iz udruženja „Dora“ rado su prihvatili poziv iz Opšte bolnice da im pomognu da urede krug ove ustanove.

УРЕЂЕН КРУГ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Рукаве засукали ловци, акцијаши и медицинари

Foto: R. Šegrt

Radna akcija je održana danas, a lovcima i akcijašima, koji su još jednom pokazali da nisu bivši već i sadašnji udarnici, pridružili su se i medicinari, direktorka bolnice dr Vesna Tomin i njene kolege. Svi su zasukali rukave, pa je u dvorištu bolnice pokošena trava, okresano drveće, uređeni travnjaci, očišćeni kanali. Trava je pokošena i oko bolničke ograde tako da je sređen kompletan krug.

- Radnu akciju je pokrenula Milana Mitrić, naša referentkinja za ekologiju i životnu sredinu. Simbolično pred Prvi maj, uređeni su dvorište i kompletan krug. Zahvalni smo lovcima i akcijašima na pomoći, kao i kolegama koji se se odazvali. Želimo da bude uređena unutrašnjost, kao i dvorište i kompletan krug ustanove - kaže Vladimir Prunić, pomoćnik direktora bolnice.

Iz bolnice je najavljeno da će tokom godine biti još ovakvih radnih akcija uređenja.

Deo bolničkog kruga trenutno je i gradilište, jer se renoviraju stare zgrade. Na poslu su i danas bili građevinski radnici koji rade na tim poslovima.

BONUS VIDEO:

ZA LARU I SVU DECU SLIČNU NjOJ: Kikindski osnovci na poseban način obeležili Svetski dan autizma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima