SVETLO SEĆANJE NA JUNAKE IZ RELJANA: Projektili NATO usmrtili sedmoricu branilaca otadžbine

Дејан Ристић
Dejan Ristić

15. 04. 2022. u 13:31

Komemorativnim skupom u selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, koji su stradali od udara NATO projektila tokom agresije 1999. godine.

СВЕТЛО СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ ИЗ РЕЉАНА: Пројектили НАТО усмртили седморицу бранилаца отаџбине

D. Ristić

Na 23. godišnjicu od ovog stravičnog događaja porodice, pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkoviću. 

Na spomenik poginulim herojima u Reljanu u ime Grada Vranja venac je položio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, u ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske brigadni general Novica Petrović, komandant 4. brigade Kopnene vojske sa saradnicima, a vence i cveće položile su i brojne delegacije i članovi porodica poginulih boraca. 

- U neravnopravnoj borbi poginuli su naši junaci. Ovo je najbolnije mesto u istoriji brigade. Neka je svetlo sećanje na naše heroje - rekao je brigadni general Novica Petrović, komandant 4. brigade Kopnene vojske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024