SMANJUJE SE BROJ STARIH PREDMETA: Sastanak svih predsednika viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu

Lj. P.

08. 04. 2022. u 16:01

U SKUPŠTINI AP Vojvodina, danas je održan sastanak svih predsednika viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu, a koji je organizovao predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, mr Darko Tadić, sa predsednikom Višeg suda u Novom Sadu, Miroslavom Alimpićem.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ СТАРИХ ПРЕДМЕТА: Састанак свих председника виших судова са подручја Апелационог суда у Новом Саду

Visi sud Novi Sad

Pored njih, na sastanku su bili prisutni:predsednica Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Biljana Martinović, predsednik Višeg suda u Somboru, Branislav Petković, predsednik Višeg suda u Subotici, Ferenc Molnar, predsednik Višeg suda u Šapcu, Saša Knežević, zamenica predsednice Višeg suda u Zrenjaninu, Vojislava Veselinović i predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu, Tamara Radović.

Na sastanku su razmatrani  godišnji izveštaji o radu Viših sudova sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu za 2021. godinu, i analizirani su podaci o ukupnom broju primljenih i rešenih predmeta u prošloj godini sa posebnim osvrtom na podatke o postupanju u starim predmetima i hitnim postupcima.

Zaključak predsednika sudova jeste, da se uočava trend smanjenja broja starih predmeta ali istovremeno i povećan priliv predmeta u radu naročito u građanskim referadama Viših sudova.

Na sastanku su izneta i očekivanja vezana za rad sudova u 2022. godini, u kojoj se očekuje smanjenje broja predmeta, s obzirom na to da je normalizovana situacija prouzrokovana epidemijom virusa kovid koja je svakako uticala na tok i dužinu trajanja sudskih postupaka.

Predsednike sudova je primio i ugostio dr Nikola Banjac, generalni sekretar Skupštine Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna