MIROVIĆ I VUČEVIĆ U OBILASKU DOMA ZDRAVLJA NA ADICAMA: Imamo jedan nov standard u zdravstvenom sistemu

Novosti online

20. 03. 2022. u 15:38

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja u novosadskom naselju Adice, saglasivši se tom prilikom da će Pokrajina i Grad nastaviti sa realizacijom planiranih investicija u svim oblastima.

МИРОВИЋ И ВУЧЕВИЋ У ОБИЛАСКУ ДОМА ЗДРАВЉА НА АДИЦАМА: Имамо један нов стандард у здравственом систему

FOTO: .vojvodina.gov.rs

- Imamo jedan nov standard u zdravstvenom sistemu i to je rezultat zajedništava na osnovu smernica koje nam je dao predsednik Aleksandar Vučić-  izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, najkasnije do septembra biće izdata građevinska dozvola za novu Dečju bolnicu, veličine 20.000 kvadratnih metara, sa najsavremenijom opremom, a u planu je i izgradnja nove Klinike za stomatologiju.

-Kontinuitet ulaganja u zdravstvo je izuzetno važan, kao i zajednički rad Vlade Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada i lokalnih samouprava da bismo došli do standarda koji nismo imali do pre sedam godina- izjavio je predsednik Mirović.

Gradonačelnik Miloš Vučević naveo je da je Grad investirao u ovaj objekat 270 miliona dinara.

- U godinama koje su iza nas Adice su bile utočište za mnoge naše prijatelje i rođake koji su došli u naš grad i razvijali ovo naselje. Ovo je  bio jedan od uslova da žitelji Adica budu ravnopravni sa ostalim građanima Novog Sada- istakao je gradonačelnik.- Objekat od 1.200 kvadratnih metara počinje od sutra da radi u punom kapacitetu, pružaće usluge za 17.000 građana, imaće 30 zaposlenih, i očekujemo da će građani biti zadovoljni uslugom koju ćemo pružati u dve smene- izjavio je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat.

Obilasku novoizgrađenog objekta Doma zdravlja prisustvao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

BONUS VIDEO - NAPAO SUPRUGU U KOLIMA: Preminuo muškarac koji je aktivirao bombu u kolima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara