NASTAVLJA SE UREDNO SNABDEVANJE GASOM: Bajatović u Kikindi o fabrici MSK, rekao da "Toza Marković" neće biti prodat

Рада Шегрт
Rada Šegrt

14. 03. 2022. u 19:53

DVE velike kikindske fabrike: Metanolsko-sirćetni kompleks (MSK) i „Toza Marković“ imaće uredno snabdevanje gasom, nećemo ih prodavati i radnici neće ostati bez posla, izjavio je večeras Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas", koje je vlasnik obe ove firme.

НАСТАВЉА СЕ УРЕДНО СНАБДЕВАЊЕ ГАСОМ: Бајатовић у Кикинди о фабрици МСК, рекао да Тоза Марковић неће бити продат

Foto: R. Šegrt

On je ova obećanja dao na predizbornim skupu SPS-a u Kikindi, kojem je prisustvovao i veliki broj zaposlenih u ova dva preduzeća.

Foto: R. Šegrt

- MSK ćemo držati u toplom stanju, neće biti konzervacije postrojenja ni pre ni posle izbora i niko neće ostati bez posla. Ni za gas ne brinite, iako cene rastu biće ga dovoljno bez obzira na sve vrste problema u plaćanju prema Rusiji. Iako cene metanola i sirćetne kiseline trenutno nisu pratile rast cene gasa, to nema nikakve veze, jer je odluka i Vlade Republike Srbije i „Srbijagasa“, kao vlasnika i upravljača, da neće biti nikakve promene u snabdevanju. Malo će da nas košta , ali će fabrika da radi – izjavio je Bajatović.

Što se tiče fabrike crepa i keramičkih pločica „Toze Markovića", Bajatović kaže da je „Srbijagas“ već odobrio investicije kako bi se povećao kvalitet proizvodnje.

Foto: R. Šegrt

- Cilj nam je da rešimo probleme naplate potraživanja u Rumuniji kao ii sva druga, da rešimo odnose sa „Keramikom Jovanović“ i da proizvedemo 30 miliona komada crepa ove godine i da se sve to proda, da plate budu redovne i dobre. „Srbijagas“ će podneti teret investicija, jer trenutno stanje u „Tozi“ ne dozvoljava ulaganja. Investicije se odnose na klasiranje robe, prodaju i na naplatu, koja je sada mnogo bolja – rekao je Bajatović i dodao da je moguća samo prodaja „Toze“ pouzdanom strateškom partneru:

- Moguće je samo da prodamo partneru kojem bi ovo bila kor delatnost, pa da zajednički upravljamo fabrikom dok se ne zauzme povoljno mesto na tržištu ili će kesu odrešiti „Srbijagas“ i Vlada Srbije jer ova fabrika treba Srbiji i Kikindi – rekao je Bajatović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba