TEZGE KONAČNO NISU NA ULICI: Posle više od tri godine gradnje Kikinda je dobila novu savremenu zelenu tržnicu

R. Šegrt

19. 02. 2022. u 08:25

GRAĐANI Kikinde konačno su dočekali da se pijačni prodavci sa ulice izmeste u novi pijačni prostor, u novu zgradu, koja je izgrađena na mestu stare zelene pijace u centru grada. I prodavci su zadovoljni, jer posle više od tri godine, neće kisnuti i neće se smrzavati na otvorenom i robu će sada prodavati u natkrivenom prostoru.

ТЕЗГЕ КОНАЧНО  НИСУ НА УЛИЦИ: После више од три године градње Кикинда је добила нову савремену зелену тржницу

Sava Grabić zadovoljan novim prostorom, Foto R. Šegrt

Na licitaciji su već zakupili tezge u zgradi nove pijace i skoro svi su se već smestili.

- Ovaj grad je zaslužio da posle mnogo godina dobije novu pijacu. Za nas prodavce uslovi su idealni. Potrošači će u početku malo lutati, dok ne vide gde se koja tezga nalazi, ali brzo će se snaći, jer je prostor pregledan. Brzo će sve biti kako treba i za nas i za njih - oduševljen je Sava Grabić, koji već 20 godina prodaje voće na pijačnoj tezgi.

Novim uslovima prodaje prezadovoljan je i Božidar Nikolašev, iz Gospođinaca, koji godinama dolazi na kikindsku pijacu nekoliko dana u nedelji i prodaje sveže pileće meso.

- Pijaca nam je ponudila savršene uslove. Sada imamo sve ono što nam je potrebno za uspešan rad. Ovo su do sada najbolje prostorije i idealno mesto - zadovoljan je Nikolašev, koji meso prodaje iz vitrina u Mlečnoj pijaci.

Nova pijaca pod korovom, Foto R. Šegrt

Svi prodavci voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, mlečnih proizvoda, kao i tehničke robe i garderobe, zakupili su prostor u novoj pijaci. Sa ulice, gde su bili nekoliko godina, tezge se izmeštaju i demontiraju. Deo ulice Branka Radičevića, konačno će biti slobodan, a kako je ranije, najavljeno, trebalo bi da postane parking. U novu zgradu pijace sada se može ući na nekoliko ulaza. Svi poslovi na zgradi, ipak, nisu završeni, na šta ukazuje dugogodišnji prodavac.

- Očekivao sma bolje. Velika je promaja, jer leva strana hale nije zatvorena. Vetar nam glavu skida. Preselio sam se u četvrtak. Problem je i što će u halu moći da ulaze mačke, kerovi, miševi. Već sam Pijačnoj upravi preneo ove zamerke - kaže Tibor, koji na pijaci prodaje već 28. godinu.

Božidar Nikolašev, Foto R. Šegrt

Zgrada nove pijace, kako je ranije najavljeno, ima ukupno 3.300 metara kvadratnih i 130 natkrivenih tezgi. Gradnju novog objekta, na mestu stare pijace, sa oko 250 miliona dinara finansirao je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, dok je grad izdvojio oko 98 miliona dinara.

PROBIJENI SVI ROKOVI

GRADNjA nove pijace trajala je neopravdano dugo, od novembra 2019. i trebalo je da bude završena u leto 2020. Gradski i pokrajinski funkcioneri više puta su najavljivali završetak, ali nijedan rok nije ispoštovan. Novi v. d. direktor JP "Kikinda" Čedo Gvero krajem prošle godine rekao je da će pijaca biti otvoren posle novogodišnjih praznika. Zvanično otvaranje, kako saznajemo, predviđeno u četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije