LOZNICA PODRŽALA HUMANITARNU AKCIJU "UVEK SA DECOM": Organizovan prigodan program i prodajni štandovi

V. Mitrić

17. 02. 2022. u 11:39

GRAD Loznica podržao je humanitarnu akciju Udruženja „Uvek sa decom", koja je održana ispred Vukovog doma kulture povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, puštanjem balona u nebo i organizovanjem prigodnog programa i prodajnih štandova.

ЛОЗНИЦА ПОДРЖАЛА ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ УВЕК СА ДЕЦОМ: Организован пригодан програм и продајни штандови

foto: V. Mitrić

Prema rečima člana Gradskog veća dr Biljane Filipović, grad Loznica priključio se i ovoj humanitarnoj akciji, pre svega u cilju prikupljanja novca za kupovinu roditeljske kuće za roditelje iz unutrašnjosti, čija se deca leče u Beogradu, kako bi im olakšali i učinili ugodnijim boravak.

- Grad Loznica uvek podržava sve humanitarne aktivnosti udruženja i pojedinaca, jer vodi odgovornu socijalnu politiku, što se ogleda kroz razna socijalna davanja i   jednokratnu novčanu pomoć deci i ljudima obolelim od raka, u maksimalnom iznosu prosečnog bruto ličnog dohotka na nivou Grada, a danas smo otkupili polovinu balona koje će deca pustiti u nebo kao simboličan čin zajedničke borbe za zdravlje – priča dr Filipović.

Predstavnica ogranka Udruženja „Uvek sa decom" u Loznici Ivana Gligorić, koja se izlečila od raka, kazala je da je njihov ogranak pre dve godine započeo akciju puštanja balona u nebo 15. februara, na Svetski dan dece obolele od raka, a sav prihod od prodatih proizvoda, koje su uglavnom Lozničani donirali za štandove, biće dat u humanitarne svrhe za lečenje dece obolele od malignih oboljenja.

- Lokalna samouprava nam je pomogla bezbroj puta i na tome smo im vrlo zahvalni, posebno što su nam dali kancelariju u centru grada, gde realizujemo sve naše ideje i akcije. Naše Udruženje je svakodnevno u kontaktu sa osobljem na onkologiji, a skupljali smo i paketiće za bolesnu decu. Veoma mi je drago što Lozničani se uvek rado odazivaju ovakvim akcijama kao i ljudi širom Srbije – poručila je Gligorićeva.

BONUS VIDEO:

UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili