POSAO DOBILO 26 MLADIH LEKARA: Opšte bolnice u Jagodini i Čačku biće kadrovski ojačane iz republičke akcije "8 plus"

Z. GLIGORIJEVIĆ / V. ILIĆ

11. 02. 2022. u 09:00

OPŠTA bolnica u Jagodini će od 1. marta biti kadrovski jača za 16 lekara sa položenim državnim ispitom, ali bez radnog iskustva, sa kojima su juče potpisani ugovori o radnom angažovanju na šest meseci.

ПОСАО ДОБИЛО 26 МЛАДИХ ЛЕКАРА: Опште болнице у Јагодини и Чачку биће кадровски ојачане из републичке акције 8 плус

Opšta bolnica u gradu na Moravi, Foto V. Ilić

Reč je republičkoj akciji "8 plus", u okviru koje je Ministarstvo zdravlja objavilo javni poziv svima koji su studije medicine završili sa prosečnom ocenom većom od osmice. Kandidati su sami birali ustanovu, pa se za rad u Jagodini prijavio 21 lekar, među kojima ih je 16 bilo iz drugih gradova.

- Neki od njih su u međuvremenu rešili svoj status, a mi smo primili čak 12 kolega koji nisu iz Jagodine. Pola godine plate će im obezbeđivati RFZO, verujem da će potom dobiti i stalni angažman, a već su se opredelili i za specijalizacije koje započinju na jesen - kaže direktor Opšte bolnice dr Miloš Lukić, napominjući da bi ova ustanova, po kadrovskom planu, trebalo da ima 133 lekara, što će se dostići i povretkom tridesetak kolega sa usavršavanja...

Miloš Lukić, Foto Z. Gligorijević

Slična situacija je i u Čačku, gde će desetoro mladih lekara uskoro početi da radi u Opštoj bolnici, čiji kadrovski plan je definisan na 201, a trenutno ih angažuju 192.

Zamenik direktora pomenute ustanove dr Dejan Dabić kaže da su predstavnici Ministarstva zdravlja anketirali svršene studente medicine koji nemaju posao, ili rade na određeno vreme, te saznali za koje su specijalizacije zainteresovani, a desetoro ih je izabralo Čačak. Naglašava i da mnogi već imaju iskustvo iz kovid-ambulanti, a Opštoj bolnici su potrebni za sva odeljenja, osim Očnog i Ušnog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni