DESET NOVIH LEKARA U ČAČANSKOJ BOLNICI: Zdravstvena ustanova dobija pojačanje

V. I.

10. 02. 2022. u 12:53

DESET mladih lekara uskoro će početi da rade u čačanskoj Opštoj bolnici.

ДЕСЕТ НОВИХ ЛЕКАРА У ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ: Здравствена установа добија појачање

Foto: V. I.

Ovo je najavio zamenik direktora ove zdravstvene ustanove dr Dejan Dabić, napomenuvši da su predstavnici Ministarstva zdravlja u proteklih mesec i po dana kontaktirali svršene studente medicine koji nemaju posao ili rade na određeno i anketirali ih za koju su specijalizaciju zainteresovani i u kom gradu bi želeli da rade, kako bi se popunili kadrovski planovi i omogućio normalan rad domova zdravlja i bolnica.

Dr Dabić je rekao da je stigao spisak od 10 lekara koji su se opredelili za rad u čačanskoj bolnici.

– Sa tih 10 lekara, ako ih primimo i ako nam budu odgovarali, popunili bismo kadrovski plan. Trenutno u bolnici imamo 192 zaposlena lekara, a kadrovskim planom je predviđeno da ih bude 201. Preko toga ne može. Mi sa tim brojem popunjavamo naše potrebe i to bi bio broj koji je apsolutno adekvatan za normalno funkcionisanje bolnice. E sad, mi imamo neki prazan hod, jer je potreban određeni protok vremena da bi ljudi završili specijalizacije, ali to je druga priča – naveo je čačanski hirurg.

On je precizirao da se ne radi samo o lekarima iz Čačka, već o mladim stručnjacima iz čitave Srbije koji su se opredelili da žive i rade u gradu na Moravi. Svi su položili državni ispit, a mnogi stekli iskustvo u kovid ambulantama u kojima su radili na određeno. Dodao je da su novi lekari potrebni u svim odeljenjima i službama osim očnog i ušnog.

– U svim drugim službama i odeljenjima fale kadrovi. Konstantno se provlači ta priča sa internim odeljenjem i sa kardiolozima. Mi imamo dve doktorke koje su na supspecijalizaciji, ali treba da prođe vreme. Kao što je slučaj i za ortopediju i za hirurgiju. Glupo je da gledamo unazad, hajde da gledamo unapred i kako ćemo da unapredimo stvari. Mislim da sa ovom i sa pričom da će se graditi nova bolnica, ipak, postoji lepa budućnost i za pacijente i za čačansko zdravstvo, da se vratimo tamo gde smo nekad bili – zaključio je dr Dejan Dabić.

Kada budu primljeni, novi lekari će dobiti radne ugovore na šest meseci. Biće raspoređeni na odeljenja na kojima nedostaju kadrovi, a u dogledno vreme raspisani i konkursi za specijalizacije.

BONUS VIDEO: Visi deo, ugroženi pešaci: Počelo uklanjanje oštećene fasade


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!