ODRON NA IZLAZU IZ PRIJEPOLJA: Saobraćaj usporen, nadležni na terenu

A.Rovčanin

08. 02. 2022. u 08:22

NA magistralnom putu od Nove Varoši ka Prijepolju, u mestu Bistrica rano jutros došlo je do velikog odrona, kada se oko 200 kubika kamenja survalo na kolovoz. To je drugi odron za nepunih mesec dana na magistrali koja vodi ka Crnoj Gori. Ovaj put deonica nije potpuno zatrpana, pa se saobraćaj odvija naizmenično.

ОДРОН НА ИЗЛАЗУ ИЗ ПРИЈЕПОЉА: Саобраћај успорен, надлежни на терену

Foto: Printscreen

- Nakon što su putari uložili ogromne napore da saniraju deonici kod Brodareva, usled loših vremenskih uslova kiše i snega došlo je do još jednog odrona. Ekipe su poslate na teren i rade na sanaciji, a na mestu gde su se kamenje i zemlja sručilima na put postoji proširenje stoga nije došlo do kolapsa i zastoja u saobraćaju - rekao je Alen Mušanović iz JP Putevi Užice. 

Foto: A.Rovčanin

 


On dodaje da se usled novih snežnih padavina saobraćaj odvija otežano na planinskim prevojima, ali su svi putevi za sada prohodni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


- Napadalo je oko 20 centimetara novog snega, na kolovozu je trenutno oko pet. Saobrćaj se odvija otežano, ali nema zastoja. Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa  se apeluje na vozače koji krenu na put preko Zalatibora i dalje ka Crnoj Gori da imaju svu neophodnu zimsku opremu sa sobom - dodao je Mušanović.
 
Deonica od Nove Varoši ka Prijepolju, gde je danas došlo do odrona važi za jednu od rizičnijih jer je pojava odrona veoma često, a upravo na toj deonici neretko dolazi i do teških sapbrćajanih nezgoda.
 

BONUS VIDEO: 

VANDALIZAM U PRIJEPOLjU: Polomljena stakla i pokušano paljenje staklorezačke radnje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)