U BOLNICI JOŠ 10 PACIJENATA: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu sve gora

V. ĆIRIĆ

30. 01. 2022. u 16:00

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, na području okruga laboratorijski je potvrđeno još 195 slučajeva koivd infekcije.

У БОЛНИЦИ ЈОШ 10 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу све гора

Foto: V. Ćirić

Kako navode lekari taj broj je nesumnjivo već jer nisu dostavljeni svi podaci sa područja Dimitrovgrada i Bele Palanke. Od posledica zaražavanja u pirotskoj bolnici preminuo je jedan pacijent. U toj ustanovi pre dva dana bilo je 15 pacijenata, a u poslednja 24 časa, hopspitalizovano je još 10 osoba.

Uz konstataciju da je broj zaraženih naglo povećan, lekari ZZJZ dodaju da je broj zaraženih sigurno nekoliko puta veći, ali se svi zaraženi ne javljaju zdravstvenim službama. Kumulativne stope zaraženih u okrugu se povećavaju, a najviše su u Dimitrovgradu i Babušnici.

U kovid ambulanti u Pirotu, obavljeno je rekordnih 480 pregleda, od kojih je 151 prvi i 329 kontrolnih. Obavljeno je 182 antigen testova, od kojih je čak 101 pozitivan, što je zabrinjavajućih 56 odsto pozitivnosti. U dečjoj kovid ambulanti bilo je 187 pregleda, od kojih su 93 prva i 94 kontrolna.

Juče je dato svega 7 prvih, isto toliko drugih i 39 trećih doza vakcine protiv kovida u celom okrugu! Stručnjaci Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO:

DRUGARI TIMA NAUČILI SRPSKI ZA TRI MESECA: Školu "Svetozar Marković" pohađa učenik sa Kube

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri