POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U južnom Banatu udesetostručen broj novozaraženih

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 01. 2022. u 17:48

Epidemiološka situacija u južnom Banatu naglo se pogoršala nakon novogodišnjih proslava. Broj novozaraženih na dnevnom nivou je čak deset puta veći nego pre praznika.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: У јужном Банату удесетостручен број новозаражених

Foto: J.J.B.

Poslednjih dana 2021. godine dnevno je, u proseku, beležno oko 40 novih slučajeva zaraze virusom korona. Danas se taj broj popeo na preko 400.

Samo u poslednja 24 sata registrovano je 418 novozaraženih, od kojih je polovina u najvećem južnobanatskom gradu Pančevu – 221.

U Vršcu ih je 70, Alibunaru 40, Kovinu 23, Kovačici 18, Beloj Crkvi 17, Opovu 16, a u Plandištu 14.

Pacijenti se uglavnom javljaju sa respiratornim tegobama, koje se sada pripisuju omikron soju virusa.

Prema rečima zaposlenih u kovid-ambulantama, njihova klinička slika je blaža, nema toliko teških slučajeva, kao što je bila situacija u prethodnom talasu, ali i dalje apeluju na izbegavanje velikih skupova i pridržavanje epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP