SPREMLJENI PROJEKTI ZA JOŠ 5 MILIJARDI DINARA: Industrijska zona već najveća u Pomoravlju, ali i južno od Beograda

Z. Gligorijević

29. 12. 2021. u 06:33

IZVRŠENjE budžeta Ćuprije u ovoj godini je milijardu i 200 miliona dinara, za razliku od pre 10 godina, kada je "kasa" iznosila samo 430 miliona dinara - istakao je, tokom novogodišnjeg obraćanja javnosti predsednik Skupštine opštine Ninoslav Erić.

СПРЕМЉЕНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ЈОШ 5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Индустријска зона већ највећа у Поморављу, али и јужно од Београда

Foto Z. Gligorijević

- Ova godina nije bila uspešna samo zbog ostvarenog najvećeg prihoda, već i zato što su otvorene dve velike fabrike: "SMP automotiv" sa 500 novih radnih mesta, i "Feka automotiv", koja je uposlila oko 150 ljudi.

Erić najavljuje da će dogodine u Ćupriju doći i firma "Nihgbo koreli tek", s kojom se pregovara da u drugoj fazi izgrade halu na 10.000 kvadrata.

- Važan je i razvoj industrijske zone, najveće u Pomoravlju, ali i južno od Beograda, jer se prostire na 700 hektara. Zato ćemo izgraditi paralelnu saobraćajnicu u koju će biti uloženo više od šest miliona evra. Jer, ima većih kompanija kojima za poslovanje treba i po 200 hektara, a dolazak bilo koje od njih u Ćupriju će mnogo značiti za razvoj centralne Srbije - ocenio je Erić, najavljujući da će, na ulazu u grad, pored "Lidla", biti podignut i trgovinski centar.

Naredne godine je planirana i rekonstrukcija regionalnog puta ka Despotovcu, vredna 983 miliona dinara, kao i rekonstrukcija centra grada. Novoizgrađeni trg će biti posvećen sećanju na NATO agresiju", a Ulica cara Lazara će dobiti rekonstruisane trotoare.

- Kapitalne investicije nisu moguće bez pomoći države, pa Ćuprija i narednih godina može da očekuje velike transfere, jer ima pripremljene projekte za gotovo pet milijardi dinara. Naravno, najznačajnija je rekonstrukcija Opšte bolnice, koja bi, shodno najavama Ministarstva finansija, mogla da počne polovinom iduće godine. Veliki posao, od 300 miliona dinara, biće i rekonstrukcija OŠ "13. oktobar" - zaključio je Erić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina