GODIŠNJE ZBRINU 50 ŽENA: U Sigurnoj kući u Novom Sadu pomoć tražilo 11.000 osoba

Lj. Preradović

20. 12. 2021. u 06:42

KONFERENCIJOM "Prekini tišinu", u Novom Sadu je obeleženo 15 godina rada Sigurne ženske kuće Centra za socijalni rad, koja prema rečima njenog rukovodioca, dr Nade Padejski Šekerović, godišnje zbrine 110 korisnika, 50 žena i 60 dece, a veliki broj žena se i telefonom obratio za pomoć u procesu donošenja odluke da iz nasilja izađe.

ГОДИШЊЕ ЗБРИНУ 50 ЖЕНА: У Сигурној кући у Новом Саду помоћ тражило 11.000 особа

Nada Padejski Šekerović, Foto Skupština grada

Ona je predočila da se u proteklih deceniju i po, ovoj ustanovi oko 11.000 osoba obratilo za pomoć, žene i deca koja su trpela nasilje u porodici.

- Područja na koja bismo mogli da obratimo pažnju u narednom periodu su osposobljavanje žena da ostanu na tržištu rada, kao i stanovanje uz podršku, nakon što žene napuste Sigurnu žensku kuću - objasnila je dr Padejski Šekerović. Ponosna sam što je Novi Sad veoma rano prepoznao značaj rada na rešavanju ovih problema i što je u brojnim oblastima pokazao spremnost da se hrabro i istrajno stavi na stranu najugroženijih društvenih grupa i pruži maksimalnu moguću pomoć.

Jelena Marinković Radomirović, Foto Skupština grada

Predsednica novosadskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović, u obraćanju prisutnima, istakla je da je rad na podizanju svesti šire javnosti o nekom problemu uvek dug i mukotrpan posao, ali je on, "zahvaljujući svima onima koji su na tome radili, kako u okviru profesionalnih i stručnih timova, tako i u okviru organizacija civilnog društva, postao deo naše svakodnevice i jedini pravi put ka opštem napretku društva".

ŽRTVE NASILjA

O ZNAČAJU multisektorske saradnje u zaštiti žrtava nasilja govorili su rukovoditeljka Grupe za suzbijanje maloletničke delinkvencije i nasilja u porodici PU u Novom Sadu Daliborka Vojvodić Tomović i zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, Slobodan Josimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)