PRVA GRINFILD INVESTICIJA ČEŠKE U SRBIJI: U Vršcu počela gradnja fabrike plastičnih delova za auto-industriju

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

16. 12. 2021. u 00:03

ČEŠKA kompanija „IMG manufakturing“, koja se prevashodno bavi proizvodnjom plastičnih delova za auto-industriju, počela je da gradi kompleks za izradu proizvoda od plastike u tehnološkom parku u Vršcu, u kom će biti zaposleno 113 radnika.

ПРВА ГРИНФИЛД ИНВЕСТИЦИЈА ЧЕШКЕ У СРБИЈИ: У Вршцу почела градња фабрике пластичних делова за ауто-индустрију

J. J. Baljak

Investicija je vredna 15 miliona evra i po fazama će biti realizovana u narednih pet godina. To je prva grinfild investicija Češke u Srbiji.

Svečanom polaganju kamena temeljca danas su prisustvovali investitor Mišal Gruc, gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i ambasador Češke Tomaš Kuhta.

-Realizacija ove investicije predviđena je u tri faze. Prva faza, koja podrazumeva izgradnju objekta i pokretanje proizvodnje plastičnih ploča i rezervoara, biće završena u oktobru 2022. godine. Već smo krenuli sa angažovanjem radnika, koje ćemo od januara obučavati u Češkoj – rekao je Mišal Gruc.

Ovaj investitor je u Vršac došao po preporuci češke ambasade, a naša država ga je podržala sa preko 1,8 miliona evra. Lokalna samouprava pružila mu je podršku u izradi plansko-tehničke dokumentacije.

-Ovom investicijom polako popunjavamo tehnološki park, što je jasan signal i za druge investitore da imamo povoljan privredni ambijent. Počeli smo da gradimo i novu industrijsku zonu „Sever“, na parceli od 22 hektara na putu za Zrenjanin – izjavila je gradonačelnica Vršca.

Fabrika je projektovana po svim svetskim standardima i neće imati nikakvog negativnog uticaja na životnu sredinu, jer su ispoštovani svi ekološki standardi. Biće visoko energetski efikasna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a