SANELI POTREBAN NOVAC ZA LEČENJE: Posle šest teških hemioterapija, mlada Župljanka mora na operaciju u Tursku

S. BABOVIĆ

09. 12. 2021. u 14:47

SANELA Vidojević (26), hrabra devojka iz Koznice kod Aleksandrovca, mesecima se bori protiv karcinoma karlične kosti.

САНЕЛИ ПОТРЕБАН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: После шест тешких хемиотерапија, млада Жупљанка мора на операцију у Турску

Foto: FB

Nakon intervencije, imala je šest ciklusa hemioterapije, ali njeno stanje uprkos pobošljanjima, još uvek je teško. Ovih dana ponovo se zakomplikovalo. U Župi je pokrenuta akcija da se sakupi novac potreban za dalje lečenje, putne troškove i dugu borbu, koja Sanelu i njenu porodicu čeka u budućnosti.

- Završila sam poslednju hemioterapiju, vratila sam se iz Turske, ali u međuvremenu se desilo pogoršanje mog zdravstveng stanja - kaže Sanela Vidojević. - Izgleda da je u pitanju relaps infekcije, koji sam već imala, da je u pitanju problem sa debelim crevom. Planirali smo već sledeću operaciju sa doktorima, ali meni je sada potrebna hitna hirurška intervencija. Sutra putujem u Tursku.

Sanela se u potresnoj video poruci objavljenoj danas na Fejsbuku zahvalila svim ljudima dobrog srca, u Župi, zemlji i dijaspori, koji su joj pomogli u dosadašnjoj borbi. Zahvaljuje se i svim ljudima koji će joj ponovo pomoći.

Foto: FB

Mlada devojka iz Aleksandrovca počela je da se opravlja ove jeseni, nakon alarmantnih vesti o njenoj bolesti, koje su prvi put objavljeni sredinom godine. Brojni humanitarci i udruženja uključili su se da joj pomognu. Na aukciji je prodat i dres Nemanje Matića, a Župljani su nudili i svoja vina, predmete, uplaćivali novčanu pomoć.

Igrane su i dobrotvorne utakmice, turniri, a humanitarne kutije za uplatu novčane podrške postavljene su bile na više lokacija u Aleksandrovcu, ali i u Srbiji. Da samostalno hoda i jede počela je tek ovog septembra. Ipak, svaki ciklus terapije, svaki naredni korak je težak. Svi ljudi dobre volje mogu da pomognu Saneli uplatom na namenski račun u Banci Poštanska štedionica 200-124685826-55.

                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)