KOMEMORACIJA SAŠI STOJKOVIĆU BABAČKU: Borba za istinu kao imperativ življenja

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 11. 2021. u 12:27

U SALI Pozorišta “Bora Stanković“ u Vranju, u prisustvu porodice, kolega, prijatelja i poštovalaca, održan je komemorativni skup povodom smrti glumca i novinara Saše Stojkovića Babačka.

КОМЕМОРАЦИЈА САШИ СТОЈКОВИЋУ БАБАЧКУ: Борба за истину као императив живљења

D Ristić

O pozorišnom stvaralaštvu i novinarskom radu Saše Stojkovića su govorili glumac vranjskog teatra Aleksandar Mihajlović Klinčar, nekadašnji novinar „Novina vranjskih“ Nikola Lazić i novinar OK Radija Dejan Ristić. Na komemoraciji je pročitano pismo dramaturga Željka Hubača u kojem se kaže da je Stojković bio jedan od retkih ljudi kome je beskompromisna borba za istinu bila imperativ življenja.

- Vranje je puno izgubilo njegovim odlaskom, ali se nadam da će njegova velika energija opstati u gradu kojem je Saša posvetio svoj zivot – napisao je Hubač.

Glumac i prijatelj Aleksandar Mihajlović se prisetio dugogodišnjeg profesionalnog i ličnog druženja sa Stojkovićem, predstava, putovanja i gostovanja. On je zamolio okupljene da na večni počinak aplauzom isprate, kako je rekao, „glumca, ali i ljudinu i velikog čoveka".

Nikola Lazić, nekadašnji kolega iz „Novina vranjskih“ je govorio o zajedničkom radu tokom petnaestak godina. Novinar OK Radija Dejan Ristić je istakao da je Saša Stojković bio veliki profesionalac i zahtevan urednik koji je sam najpre davao svoj maksimum, a onda to isto zahtevao i od drugih.

Saša Stojković je preminuo u subotu ujutro u Kliničkom centru u Nišu, nakon kraće bolesti. Sahrana je zakazana za nedelju u 14 časova, na Šapranačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri