ANONIMNA ONLAJN ANKETA ZA GRAĐANE: Rizici oboljevanja od hroiničnih nezaraznih bolesti

Lj. P.

25. 11. 2021. u 18:36

INSTITUT za javno zdravlje Vojvodine (IZJZV) sprovodi anonimno onlajn istraživanje „Rizici oboljevanja od hroničnih nezaraznih bolesti“ za stanovništvo dobi 18 i više godina. Anketa će trajati od 26. novembra do 26. januara 2022. godine, a cilj je ispitivanje prisustva faktora rizika za nastanak hroničnih nezaraznih bolesti.

АНОНИМНA ОНЛАЈН АНКЕТA ЗА ГРАЂАНЕ: Ризици обољевања од хроиничних незаразних болести

Institut za javno zdravlje Vojovodine

Anketi se može pristupiti preko adrese: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfN-KuWyCWVoy_wO9nZul-GluVnRA7Z4lMnZyAOZ1TAJp4THw/viewform

Anketno istraživanje sprovodi tim lekara specijalista socijalne medicine iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ono ima dozvolu Etičkog odbora ove ustanove.

U upitniku se, kako naglašavaju u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, ne prikuplja nijedan podatak o ličnosti.

Analiza rezultata ovog istraživanja doprineće boljem razumevanju relacija između demografskih, socio-ekonomskih i kontekstualnih faktora i prisustva bihevioralnih faktora rizika za nastanak hroničnih nezaraznih bolesti, kao i korišćenja preventivnih pregleda i skrininga.

Osim toga, za detaljnije informisanje o prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti građani mogu posetiti posebnu stranicu: https://www.izjzv.org.rs/app/kod_zdravlja/, koju je IZJZV izradio u okviru projekta „Kôd zdravlja u 2021. godini – 3. deo“, podržanog sredstvima Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni