TREĆU DOZU PRIMILO 5.214 GRAĐANA: Sve veće interesovanje za imunizaciju u opštini Ćuprija

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 11. 2021. u 19:10

NA vakcinalnim punktovima u opštini Ćuprija od početka imunizacije, kao prva ili druga doza, dato je 23.998 vakcina, dok je trećom dozom vakcinisano 5.214 građana, saznaju „Novosti“ od Jadranke Đorđević, koordinatorke za vakcinisanje u Opštini Ćuprija.

ТРЕЋУ ДОЗУ ПРИМИЛО 5.214 ГРАЂАНА: Све веће интересовање за имунизацију у општини Ћуприја

Foto:Z.Gligorijević

Pored Fajzer-Biontekove, Sinofarm i Sputnjik Ve vakcine, građanima je sada na raspolaganju i vakcina Moderna.

Zbog sve većeg interesovanja građana za imunizaciju protiv CoViD-19, vakcinalni punkt u ćuprijskom Domu zdravlja, osim radnim danima, već neko vreme radi i subotom od 8 do 14 časova. Koordinatorka Đorđević ističe da ekipe Doma zdravlja utorkom i četvrtkom obilaze i vakcinišu nepokretna lica koja su izrazila želju da se vakcinišu.

Foto:Z.Gligorijević

- Fokus je na mladima, pogotovo posle naleta delta soja, koji nije zaobišao ni najmlađu populaciju, pa je tako sreda na vakcinalnom punktu ćuprijskog Doma zdravlja posebno posvećena mladima. Naime, deca od 12 do 18 godina starosti, svake srede od 11 do 13 sati mogu da se vakcinišu u ćuprijskom Domu zdravlja, gde ih čeka i pedijatar. Za sve bliže informacije u vezi sa imunizacijom i zakazivanjem, mladima i njihovim roditeljima na raspolaganju je Školski dispanzer – navodi koordinatorka Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)