OPREMLJENI ZA KONTROLU KOVID SERTIFIKATA: Gradska uprava Novog Sada obezbedila telefone za komunalnu inspekciju

J. S.

27. 10. 2021. u 11:59

PRIPADNICIMA komunalne inspekcije i komunalne milicije u Novom Sadu danas je član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić uručio 150 android telefona čija nabavka je finansirana iz gradskog budžeta.

ОПРЕМЉЕНИ ЗА КОНТРОЛУ КОВИД СЕРТИФИКАТА: Градска управа Новог Сада обезбедила телефоне за комуналну инспекцију

grad ns

Pomoću mobilnih android telefona (koji prepoznaju grafičku oznaku – QR kod) ove službe će u ugostiteljskim objektima efikasnije kontrolisati kovid sertifikate posetilaca.

Podsetimo, novom Uredbom o dopunama Uredbe Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 definisana je mera uvođenja kovid sertifikata, čija je kontrola počela 23. oktobra od 22.00 sata, a puna primena i novčano kažnjavanje primenjuje se od ponedeljka.

- Ovo je samo jedan od koraka ulaganja Grada u inspekcijske službe, jer ćemo do kraja ove godine na ulicama Novog Sada imati još 33 komunalna milicajca koja su prošla obuke i time ćemo svakako pojačati rad te službe.Takođe, izdvojena su značajna sredstva za nabavku 10 vozila za potrebe komunalne inspekcije i milicije, koja će im tokom novembra biti na raspolaganju - rekao je Jelušić.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić kazao je da je ovoj službi trenutno u fokusu kontrola posedovanja kovid sertifikata prilikom boravka u gradskim zatvorenim prostorima posle 22 časa. U ponedeljak i utorak uveče izvršili su 100 kontrola ugostiteljskih objekata. Takođe, u 35 slučajeva sankcionisani su putnici koji nisu nosili zaštitnu masku tokom vožnje gradskim autobusima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju