STIGLA RUSKA VAKCINA U PARAĆIN: Dom zdravlja ponovo ima tri raspoloživa antikovid cepiva

Зорана Рашић
Zorana Rašić

21. 10. 2021. u 12:07

OD DANAS na vakcinalnom punktu Doma zdravlja u Paraćinu ponovo se daje ruska vakcina „Sputnjik V”, a zainteresovani koji su bili na listi čekanja za prvu i treću dozu pozvani su da je prime.

СТИГЛА РУСКА ВАКЦИНА У ПАРАЋИН: Дом здравља поново има три расположива антиковид цепива

Z. Rašić

 Kako „Novosti» saznaju od koordinatorke za vakcinaciju dr Ivane Marjanović, posle primljene prve dve ruske vakcine, kao treću, buster dozu, moguće je primiti i neku drugu, recimo „Fajzer”.

- Dileme više nema, a nastala je tako što je na početku rečeno da se posle dve ruske vakcine kao treća može primiti samo prva komponenta ruske. Međutim, to je kasnije promenjeno i moguće je primiti bilo koju drugu vakcinu – ističe dr Marjanović. Ona dodaje da su se, ipak, građani koji su kompletno vakcinisani „Sputnjikom” najčešće opredeljivali za istu vakcinu kao treću, a ona je napokon i stigla.

Prema podacima ažuriranim sa jučerašnjim danom, u Paraćinu su ukupno aplikovane 41.042 doze svih vrsta cepiva protiv kovida. Prvih doza dato je 18.910, kompletno je vakcinisano 18.237 osoba, dok je treću dozu primilo 3.895 osoba.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)