AKCIJA SUBNOR: Obeležili Dan oslobođenja u Velikom ratu

I.M.

08. 10. 2021. u 23:08

OPŠTINSKI odbor SUBNOR-a iz Vlasotinca, povodom Dana oslobođenja Vlasotinca u Velikom ratu, poklonio je Mesnoj zajednici Batulovce betonske klupe i žardinjere, a ovo selo je poklon zaslužilo konkretnom akcijom kojom je pokazalo poštovanje prema svojim precima i istoriji.

АКЦИЈА СУБНОР: Обележили Дан ослобођења у Великом рату

Foto: OU Vlasotince

Predsednik vlasotinačkog SUBNOR-a Srba Takić je podsetio da su meštani Batulovca svojim i novcem iz budžeta lokalne samouprave obnovili spomen česmu u centru sela posvećenu palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu i u balkanskim ratovima i da je zbog toga ovaj savez odlučio da „pomogne da ono što je već urađeno učini još lepšim“.

- Imamo još mnogo planova za uređenje sela. Planiramo da uredimo dečiji park, a u drugom delu sela obnovićemo još jednu česmu. Poštovanje predaka je temelj poštovanja potomaka i budućnosti. Sve što se radi danas ostaće mlađima kao primer koji treba slediti – kazao je Slaviša Pešić, potpredsednik Saveta MZ Batulovce zahvaljujući na poklonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)