NESAVESNI VOZAČI „DONIRALI“ 3,6 MILIONA: Od naplaćenih kazni kupljeno vozilo za subotičku policiju

J. L.

08. 10. 2021. u 19:18

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić uručio je danas novo vozilo Policijskoj upravi u Subotici.

НЕСАВЕСНИ ВОЗАЧИ „ДОНИРАЛИ“ 3,6 МИЛИОНА: Од наплаћених казни купљено возило за суботичку полицију

Foto J. L.

Za nabavku višenamenskog vozila, koje će koristiti saobraćajna policija, opredeljeno je 3.6 miliona dinara iz budžeta Saveta za bezbednost saobraćaja u koji se slivaju sredstva od naplaćenih kazni.

-Zadovoljstvo mi je što našoj Policijskoj upravi mogu da uručim novo vozilo i što mogu da pomognem njenim naporima da obezbedi što kvalitetniju bezbednost u saobraćaju na teritoriji našeg grada. Vozilo je marke “Fiat Ducato”, opremljeno je za ispunjavanje specifičnih zadataka saobraćajne policije - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. – Inače, 30 odsto novca od naplaćenih dodeljuje se lokalnoj samoupravi. Izuzetno sam ponosan na raspodelu tih sredstava koju sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. Uz materijalno opremanje policije u ovogodišnjem programu je i organizacija edukacije, video promocija dodela besplatnih auto sedišta za decu, kao i mnoge druge stvari koje afirmišu bezbednost saobraćaja u našem gradu.

Vozilo će doprineti bržem i efikasnijem radu saobraćajne policije.

-Subotica leži na Koridoru 10 i ima “Ipsilon” krak, te su tokom turističkih sezona povećane frenkvencije saobraćaja. Ovo vozilo će itekako tehnički da unapredi rad pripadnika saobraćajne policije, a samim tim da poveća stepen bezbednosti u većim gužvama, u većim dešavanjima kao što su saobraćajne nezgode, ubrzaće bezbednost saobraćaja, brže i efikasnije ćemo odraditi uviđaj saobraćajne nezgode - objašnjava Borivoj Mucalj, načelnik PU Subotica.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili