NA KRILIMA MAŠTE: U Novom Sadu otvoren kutak za osobe sa invalideitetom

J.S.

06. 10. 2021. u 16:18

ČLANICA Gradskog veća Novog Sada za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je danas otvaranju Kutka "Na krilima mašte" namenjenog prodaji ručno rađenih proizvoda nastalih tokom edukativno-interaktivnih radionica za osobe sa invaliditetom.

НА КРИЛИМА МАШТЕ: У Новом Саду отворен кутак за особе са инвалидеитетом

Foto: Grad Novi Sad

Iz gradskog budžeta za tu namenu izudvojeno je milion dinara a cilj je da se spreči diskriminacija na tržištu rada i da se pruže jednake šanse osobama sa invaliditetom za stručno osposobljavanje i zapošljavanje.

Projekat je ralizovalo Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno-bačkog okruga "Sunce" sa partnerskim udruženjima, a uz podršku Grada Novog Sada.

- Udruženje "Sunce" je zbog svoje delatnosti koja je usmerena na pružanje pomoći i poboljšanje kvaliteta života osobama obolelim od cerebralne i dečije paralize prepoznato je kao udruženje od posebnog značaja za Grad Novi Sad. Zato su im obezbeđena dva poslovna prostora po povlašćenim cenama, na Bulevaru cara Lazara br. 35, i u Ulici Dimitrija Tucovića br. 3, gde se održavaju radionice. - rekla je Branka Bežanov.

Foto: Grad Novi Sad

Sekretarka Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Južnobačkog okruga “Sunce” Jovana Sajić istakla je da su zahvaljujući snažnoj podršci Grada u ovom kutku, koji se nalazi u prizemlju SPENS-a, zaposlene dve osobe sa invaliditetom, a ostali članovi udruženja su dobili mogućnost da izlože i prodaju svoje radove koje su godinama stvarali.

Članovi Udruženja distrofičara južno-bačkog okruga i članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada su kao partneri projekta takođe prisustvovali događaju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: I DANAS OSEĆAM DA IMAM NOGU: Verica je u bolnici videla prelepu devojku i preokrenula joj život

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)