SEOSKI MIR NEMA CENU: Ivana Bošković iz Jagodine završila master i za mužem otišla iz grada

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 09. 2021. u 06:08

IAKO je rođena i živela u Jagodini i stekla zvanje master učitelja, Ivana Bošković (32) iz Jagodine pre pet godina udala se za Ivana Miloševića (34) iz Županjevca.

СЕОСКИ МИР НЕМА ЦЕНУ: Ивана Бошковић из Јагодине завршила мастер и за мужем отишла из града

VREDNE Sa svekrvom rasađuje cveće, Foto Z. Gligorijević

Savladala je, veli, sve poljoprivredne poslove, a kada dođe u grad da poseti porodicu, jedva čeka da se vrati na selo, u kom je život lep i miran. Svekrva Mirjana i svekar Miloš za nju imaju samo reči hvale, jer se odlično uklopila u njihovo domaćinstvo.

- Ivana je dolazila još dok su se zabavljali, ali niko nije verovao da će da ostane na selu. Ništa je nismo terali da radi, već smo je pustili da vidi šta može da radi, a šta ne. Najzanimljivije mi je bilo kada je prvi put trebalo da počisti staju i "položi" kravama, a meni je noga bila u gipsu. Zamolila me je da dođem do vrata da joj "držim strah". Već sutradan je bez straha ulazila u staju - kaže Mirjana kroz osmeh.

SREĆA Ivan i Ivana, Foto Privatna arhiva

Suprug Ivan prezadovoljan je što mu ona u svemu pomaže i što sve rade zajedno. Spojila ih je, kaže, ljubav prema životinjama. Upoznali su se u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu u kojoj su završili smer veterinarski tehničar. On se nije dalje školovao, a ona je studirala. Pre osam meseci zaposlila se u timu Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu i radi u timu za promociju i marketing.

- Nije mi teško da radim u školi, ali i na njivi, u stajama i da pomažem svekrvi u kućnim poslovima. Poljoprivredni poslovi su mi u početku bili strani, ali sam se brzo navikla. Ukućani su prema meni bili veoma korektni i brzo smo našli zajednički jezik. Spremam hranu za životinje, slamu, seno, pšenicu, ovas. Najteže mi je krunjenje kukuruza - kaže Ivana.

Foto Z. Gligorijević

ZEMLjA

Ivana dodaje da joj pitomina Levča veoma prija, da sa suprugom povremeno izlazi u grad, ali da joj više ne prijaju buka i užurbani gradski život. Ova vredna porodica uzgaja 10 krava, 40 ovaca, nekoliko svinja i obrađuje dosta zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)