DRONOVI ZA 28 OSNOVNIH ŠKOLA

B.Grujić

23. 09. 2021. u 13:50

PREDSTAVNICIMA svih osnovnih škola sa teritorije Zrenjanina, kao i školi u Žablju, uručeni su dronovi, bespilotne letelice, koje su uz realizaciju stručne, informatičke obuke, u okviru projekta Za lepšu školu, donacija Rotari distrikta Srbije i Crne Gore i Ministarstva prosvete.

ДРОНОВИ ЗА 28 ОСНОВНИХ ШКОЛА

Foto: Grad Zrenjanin

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog uspešno sprovedene akcije, Zorica Jestrović istakla je odličnu saradnju lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Rotari zajednice Srbije i Crne Gore, kao i Rotari kluba Zrenjanin.

- Cilj je da u saradnji sa školama damo deci alat u ruke, uče teoriju, a mi im dajemo mogućnost da ono što nauče mogu i da primene u praksi i savladaju korišćenje dronova - naglasila je Zorica Jestrović.

Na prijemu u baroknoj sali u Gradskoj kući u Zrenjaninu, prisutne je u ime Rotari kluba Zrenjanin pozdravila Gorjana Ponjević Balani, koja je zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i predstavnicima Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, direktorima osnovnih škola uručila dronove.

BIBERČE MEĐU 26 VRTIĆA U SRBIJI

Zrenjaninski vrtić Biberče našao se među 26 dečjih vrtića u Srbiji opremljenih mobilnim nameštajem i IKT opremom u okviru projekta Rotari distrikta, global granta Godine uzleta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće