JEDINSTVEN PRIMER U SRBIJI: Đaci u ovoj školi uče da voze traktor

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 14:21

U POLJOPRIVREDNOJ školi "Radoš Jovanović Selja" u Prokuplju učenici koji se školuju na smerovima rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike i poljoprivredni tehničar tokom svog školovanja imaju i obuku za vožnju traktora.

ЈЕДИНСТВЕН ПРИМЕР У СРБИЈИ: Ђаци у овој школи уче да возе трактор

Foto N. Skenderija

Za učenike druge godine pomenutih smerova ova obuka počela je pre nekoliko dana i oni sada uče kako da voze traktor, što je jedinstven primer u Srbiji.

Organizator praktične nastave u Poljoprivrednoj školi Slobodan Krsmanović rekao je za medije da se obuka vrši na najsavremenijim traktorima.

- Naša škola nastoji da učenici steknu što više znanja iz raznih oblasti poljoprivrede. Zbog toga je veoma važno da naši đaci budu osposobljeni i za upravljanje traktorom. Tokom školske godine oni imaju ukupno 32 časa praktične nastave za upravljanje traktorom - kaže Krsmanović i dodaje da ovu obuku vrše licencirani profesori i nastavnici praktične nastave.

Nakon završene obuke učenici dobijaju vozačku dozvolu F kategorije, koja je priznata od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Tokom obuke učenicima skrećemo veliku pažnju na poštovanje svih propisa u saobraćaju i pravilno rukovanje poljoprivrednim mašinama kako bi se izbegle saobraćajne nesreće - kaže Krsmanović i napominje da škola ovom obukom i sticanjem F kategorije uštedi mnogo novca roditeljima učenika.

Đaci u ovoj školi uče da voze traktore kako bi lakše mogli da obrađuju zemlju, što je jedinstven primer u Srbiji.

(Niški portal)

BONUS VIDEO:

ODATA POČAST GRKU JANUSU JANULISU U MESTU AGIOS MATEOS: "Tamo daleko" u čast srpskog dobrotvora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)