ZASEDALI ODBORNICI SO ĆUPRIJA: Odlučeno o najpovoljnijem kupcu stare zgrade OŠ "13. oktobar"

Z.Rašić

20. 09. 2021. u 15:44

SVE predložene tačke dnevnog reda usvojene su na današnjoj, osmoj po redu redovnoj sednici Skupštine opštine Ćuprija, održanoj u sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Dušan Skovran".

ЗАСЕДАЛИ ОДБОРНИЦИ СО ЋУПРИЈА: Одлучено о најповољнијем купцу старе зграде ОШ 13. октобар

FOTO: Z.Rašić

Najinteresantnija je odluka o izboru najboljeg ponuđača za otuđenje-prodaju ruinirane zgrade stare škole "13. oktobar", pa kako je najpovoljnija bila cena od 22,55 miliona dinara firme "Misid" doo, predsednik opštine ovlašćen je da sa tim ponuđačem potpiše ugovor o otuđenju.

Kako rekonstrukcija zgrade sredstvima iz budžeta opštine ne bi bila isplativa investicija, Ćuprija će tako dobiti još jedan poslovno-trgovinski objekat.

Na sednici je takođe doneta odluka o sprovođenju konkursa za imenovanje direktora JP "Zoohigijena" Ćuprija, a takođe je donet godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji te opštine za ovu godinu.

Ustanova kulture "Ćuprija" dobila je saglasnost da zaključi ugovor sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca iz Beograda za korišćenje zgrade u Karađorđevoj ulici u Ćupriji za svoju delatnost bez naknade.

BONUS VIDEO:

Helikopteri KFOR-a nadleću Jarinje:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili