VOJSKA SRBIJE IZDALA UPOZORENJE: Artiljerijska gađanja ciljeva na kopnu i vodi u zoni reke Tise

B. Grujić

20. 09. 2021. u 15:42

VOJSKA Srbije upozorila je da će se u periodu od utorka 21. do petka 24. septembra, u vremenu od 8 do 14 časova, vršiti artiljerijska gađanja ciljeva na kopnu i vodi u zoni reke Tise, uzvodno od Titela, uz molbu da se iz opasnog područja evakuiše stanovništvo i stoka, i da je zabranjeno kretanje po kopnu i plovidba čamaca po Tisi.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ: Артиљеријска гађања циљева на копну и води у зони реке Тисе

Foto: B. G.

Granice opasnog područja biće obeležene crvenim barjakom, a na prilaznim putevima stražari će regulisati prolaz, uz napomenu da je najstrože zabranjeno prikupljanje neeksplodiranih zrna, jer su opasna po život, a u slučaju nailaska na takva zrna u priobalju Tise, svako lice je dužno da odmah obavesti policiju ili vojne vlasti.

U slučaju pričinjene štete prilikom artiljerijskog gađanja, Vojska Srbije će svakom licu koje je pretrpelo štetu nastalu zbog pogodaka, na osnovu uredno dospelih prijava do 30. septembra, isplatiti traženi novčani iznos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)