JUBILARNI ETNO FEST: Na štandovima u centru Paraćina nekoliko desetina izlagača (FOTO)

Z. RAŠIĆ

11. 09. 2021. u 21:31

U OKVIRU „Krstovdanskih svečanosti“ koje Turistička organizacija Paraćina organizuje svakog septembra povodom obeležavanja Dana opštine, centar grada danas su „okupirali“ izlagači na tipskim drvenim štandovima sa različitim poizvodima, na popularnom događaju nazvanom „Eko fest“.

ЈУБИЛАРНИ ЕТНО ФЕСТ: На штандовима у центру Параћина неколико десетина излагача (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Učesnici iz Zaječara, Kruševca, Niša, Toplole, svih opština Pomoravskog okruga, te iz Pirota, Beograda, Ćićevca, Aleksandrovca i više paraćinskih sela, izložili su suvenire, različite rukotvorine, med i proizvode od meda, unikate starih zanata... Paraćinci koji su tokom dana šetali po sunčanom danu glavnom gradskom ulicom sa zadovoljstvom su razgledali štandove i kupovali.

- Ova manifestacija promoviše narodne običaje, etno kulturu, kulturu odevanja, opremanja domaćinstva, hrane i muzike koju beleži naša tradicija. Tokom svih prethodnih godina, program se sastojao iz nastupa renomiranih kulturno-umetničkih društava, izložbi rukotvorina i suvenira, izložbe slavskih kolača i starinskih jela, nastupa književnika i pesnika i koncerata poznatih izvođača... Danas je to, primereno situaciji u kojoj živimo, sajamska izložba rukotvorina – saznajemo od Sofije Miković iz Turističke organizacije.

Na ovaj način pruža se podrška malim zanatskim radionicama, proizvodnji koja se odvija unutar jednog ili nekoliko domaćinstava, podstiče razmena iskustava i povezivanje proizvođača i kupaca.

I deseto izdanje „Eko festa“ organizovano je uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine i turizma, preko projekta Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama