UKROĆENA KOLUBARA: Zajednička velika ulaganja "Srbijavoda" i opštine Lajkovac

B. PUZOVIĆ

10. 09. 2021. u 05:00

PRETHODNIH nekoliko godina imali smo dosta zajedničkih investicija, gde smo sufinansirali radove na vodotokovima prvog i drugog reda.

УКРОЋЕНА КОЛУБАРА: Заједничка велика улагања Србијавода и општине Лајковац

Foto Pristup

Posle svake velike količine padavina na ovom mestu smo imali poplave a sada će ljudi koji ovde imaju imovinu biti znatno bezbedniji. Dogovorili smo se da iduće godine zajedno finansiramo uređenje kanala koji prolaze kroz tkivo Lajkovca, a u Nepričavi smo zajedničkim sredstvima zaštitili objekte za vodosnabdevanje, uređivali korito Kolubare, Pepeljevački kanal...

Foto Pristup

Ovo je izjavio Goran Puzović, direktor "Srbijavoda", prilikom obilaska radova na sanaciji nasipa na reci Kolubari, u Lajkovcu, u zoni auto-puta "Miloš Veliki". Radovi vredni 14,7 miliona dinara, započeti su jula ove godine, a treba da budu završeni u oktobru. U pitanju je zaštita leve obale Kolubare krupnim kamenom i izgradnja zemljanog nasipa, čime će biti rešen decenijski problem izlivanja reke koja je često plavila stambene objekte i zemljište.

- Ovim radovima u dužini od 200 metara mislim da smo zaštićeni od celog vodotoka Kolubare kroz Lajkovac, tako da i prilikom većeg vodostaja ne bi trebalo da dođe do izlivanja - kaže predsednik Opštine Andrija Živković.

- Bitno je da se neće ponoviti poplave kakve su bile 2014. i prošle godine. Zajedno sa preduzećem "Srbijavode" radićemo na tome da zaštitimo centralno jezgro Lajkovca od eventualnih poplava. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)