STRANACA VIŠE NEGO LANE: Za sedam meseci u Vrnjačkoj Banji uplaćeno više od 350.000 noćenja

G.Ćirović

08. 09. 2021. u 10:56

ZA prvih sedam meseci ove godine u Vrnjačkoj Banji ostvareno je 352.417 noćenja, po čemu prestonica srpskog kontinentalnog turizma zauzima drugo mesto po broju banjske posećenosti u Srbiji iza prvoplasirane Soko Banje, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku.

СТРАНАЦА ВИШЕ НЕГО ЛАНЕ: За седам месеци у Врњачкој Бањи уплаћено више од 350.000 ноћења

Foto:G.Šljivić

Tokom jula ove godine zabeležen je za 80 odsto veći promet gostiju nego u istom periodu 2020. U ovom periodu Vrnjačku Banju posetilo je 440 više stranih turista nego lane, dok je bilo i 22 odsto više domaćih gostiju u odnosu na jul prošle godine.

- Početak ove godine zbog epidemiološke situacije obeležio je otežan rad hotelijera, ugostitelja i turističkih poslenika, zato je u tom periodu poseta bila skromnija u odnosu na ono što smo navikli – kaže Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačke Banje.

Foto:G.Šljivić

Prema zvaničnoj statistici, tokom sedam meseci ove godine strani turisti ostvarili su ukupno oko 45.000 noćenja, što je za 150 odsto više nego u istom periodu prošle godine, ali ispod proseka iz 2019. i 2018. godine.

- Najviše stranih gostiju imali smo očekivano iz Republike Srpske, a potom iz Bugarske i Makedonije – dodaje Trifunović. - Zvanična statistika pokazuje rast prometa u julu, a verujem da je taj trend nastavljen i tokom avgusta i septembra.

U prilog očekivanjima ovdašnjih turističkih poslenika ide i podatak da je tokom avgusta u Vrnjačkoj Banji bilo najviše zabavnih i kulturnih manifestacija, od muzičkog „Lavfesta“ do Festivala filmskog scenarija, koje tradicionalno privuku veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva. Konačni bilansi, ipak, svodiće se na kraju godine.

Bonus video:

IDEJA ZA LETNjI IZLET: Kako da otputujete 150 godina u prošlost? Odgovor je u Struganiku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega