DANAS JOŠ DESET NOVOZARAŽENIH: Raste broj prvih pregleda u Pirotskom okrugu

V.Ć.

03. 09. 2021. u 18:28

ZAVOD za javno zdravlje u Pirotu, danas je registrovao još deset laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19.

ДАНАС ЈОШ ДЕСЕТ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Расте број првих прегледа у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Od toga su sedam iz Bele Palanke i tri iz Pirota, dok u Babušnici i Dimitrovgradu danas nije bilo zaraženih. Na testiranje je poslato 30 uzoraka briseva grla i nosa u nišku laboratoriju UKC. Od 3. jula do danas u okrugu je zaraza potvrđena kod 416 građana.

U kovid ambulanti obavljeno je 134 pregleda od kojih je 38 odsto prvih pregleda, dok su ostali kontrolni. Mera kućne izolacije naložena je u 25 slučajeva, dok u OB u Pirotu trenutno nema pacijenata sumnjivih na zarazu.

Od početka imunizacije na području okruga vakcinisano je 35.067 osoba, revakcinisano 33.985, dok je treću dozu primilo 2.385 građana. Obuhvat imunizacijom osoba starijih od 18 godina u okrugu je 49,5 odsto. Najviše vakcinisanih je u Pirotu, gde je cepljeno 52,1 odsto, a najmanji u Babušnici gde je vakcinisano 39,6 odsto građana.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu i svakodnevno apeluju na ubrzanu vakcinaciju. Vakcina ima dovoljno.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024