FOTO ESEJ CRVENA: Izložba Eda Egliča u Paraćinu u organizaciji Art tima i Kulturnog centra

Z. Rašić

02. 09. 2021. u 17:34

U SERIJI odličnih izložbi u Paraćinu sutra će od 19 sati u Galeriji novog Kulturnog centra biti otvorena druga samostalna izložba Eda Egliča, umetničkog fotografa iz Beograda, sa posve novom temom – crveno.

ФОТО ЕСЕЈ ЦРВЕНА: Изложба Еда Еглича у Параћину у организацији Арт тима и Културног центра

Foto: Z.R.

U organizaciji paraćinskog udruženja umetničkih fotografa “Art tim” i Kulturnog centra, gostujuća postavka će ostati u gradu na Crnici do 10. septembra.

Posetioci će moći da pogledaju 42 fotografije nastale u Srbiji u poslednjih devet godina, a izložba je zamišljena kao foto-esej na temu crvene boje u svakodnevnom životu i na portretu.

- Eda privlači crvena boja. To je jedna čudna privlačnost budući da crvena, kao najjača boja, ima prvenstvo nad drugim bojama i nije lako graditi fotografiju na njoj. Dodatno usložnjavanje nastaje kada se sagleda simbolično značenje crvene koje se kreće od ljubavi, slave, uspeha i lepote, do opasnosti, zabrane i političkog usmerenja – napisao je, između ostalog, povodom ove izložbe majstor fotografije Foto saveza Srbije Aleksandar Trbović.

Izložba Eda Egliča u novom Kulturnom centru zameniće izložbu Marije Komarac „Ljubav i istina“, koja je imala ogromnu posećenost, verovatno najveću u poslednjih nekoliko godina rada KC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024