ODLIČNA VINA IZ REGIONA „TRI MORAVE“: Paraćinci uživali u besplatnoj degustaciji na 5. Vinskoj promenadi (FOTO)

Z. Rašić

21. 08. 2021. u 22:38 >> 14:22

VIŠE od dvadeset vinarija sa preko sto uzoraka vina izložilo je večeras „piće bogova“ na otvorenom u centru Paraćina na 5. „Vinskoj promenadi“ u organizaciji Vinskog viteškog reda Pomoravske regije „Steva Pisar 1805“ i paraćinske Turističke organizacije.

ОДЛИЧНА ВИНА ИЗ РЕГИОНА „ТРИ МОРАВЕ“: Параћинци уживали у бесплатној дегустацији на 5. Винској променади (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Atraktivnosti događaja doprineli su vinski vitezovi u svojim odorama, domaći i sa strane, te prijem tri nova viteza u paraćinski viteški red - uz polaganje teorijskog i praktičnog testa po zvaničnoj ceremoniji – što je izazvalo opštu pažnju svih gostiju. Status viteza dobili su dr Đorđe Prokić, te braća Milomir i Milan Ralević, koji su takođe proizvođači vina.

Foto: Z. Rašić

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević koji je svim izlagačima poželeo dobrodošlicu, posetiocima da probaju vina i da u njima uživaju, a od vitezova da uče kako ih treba piti.

Zoran Živković, veliki majstor Vinskog viteškog reda, napominje da se "Vinska promenada“ nadovezuje na slavu tog reda – Preobraženje, kada se obeležava i završnica Boja na Ivankovcu po čijem junaku koji je ranio Hafis Pašu – Stevi Pisaru, viteški red i nose ime.

- Među učesnicima su i vinarije koje su nagrađene na svetskim sajmovima. Za sada ova godina je izvanredna za grožđe, ali još ima vremena do berbe – ističe Živković.

Foto: Z. Rašić

Vinska promenada

Dodaje da će se bele sorte grožđa brati za nekih petnaestak dana, a crvene nešto kasnije.

Uživanje u vinu i đakonijama koje uz vino idu potrajalo je do kasnih večernjih sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)