LEPE VESTI ZA JAGODINCE: Više para za socijalna davanja i puteve

Z.Gligorijević

20. 08. 2021. u 13:32

PLANIRANA sredstva u budžetu grada Jagodine za tekuću godinu, u iznosu nešto većem od 4 milijarde dinara, povećavaju se za 5,01 odsto, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada Jagodine.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ЈАГОДИНЦЕ: Више пара за социјална давања и путеве

FOTO: Z.Gligorijević

Gradska uprava za urbanizam povećava sredstva planirana za održavanje gradskih i nekategorisanih puteva za 32 miliona dinara, Gradska uprava za budžet, finansije, privredu, poljoprivredu i investicije za 30 miliona dinara, a Gradska uprava za društvene delatnosti povećava sredstva opredeljena za razne vrste pomoći i podrške porodicama sa decom, socijalna davanja i za prevoz bolesnih do kliničkih centara, za 39,5 miliona dinara.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine i komunalne poslove planirana sredstva povećava za 22 miliona dinara.

Na sednici je utvrđen i cenovnik usluga taksi prevoza po kome start u sve tri tarife iznosi 75 dinara, kilometar vožnje u prvoj je 85, drugoj (za vožnju od 22 do 6 izjutra) 90, a u trećoj tarifi, koja podrazumeva taksiranje nedeljom i praznikom, 100 dinara. Sat čekanja za sve tarife biće 700 dinara.

Prevoznik bolesnih lica van teritorije grada Jagodine umesto Doma zdravlja biće Gradski centar za socijalni rad, jer grad Jagodina više nije osnivač Doma zdravlja, već posluje u okviru Zdravstvenog centra, čiji je osnivač Republika Srbija, složili su se odbornici.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na sednici je apelovao na sugrađane da se vakcinišu, jer broj zaraženih svakodnevno raste u celoj Srbiji, a imunizacija je jedini način da se pandemija zaustavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)