ZA ENERGETSKU EFIKASNOST PET MILIONA: Opština Ćuprija donela pravilnik o sprovođenju mera energetske efikasnosti

Z. Gligorijević

13. 08. 2021. u 13:52

ZA POBOLjŠANjE energetske efikasnosti na individualnim i zajedničkim stambenim objektima Opština Ćuprija opredelila je 5 miliona dinara, a Opštinsko veće je na današnjoj sednici donelo „Pravilnik o sprovođenju mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima u 2021 godini“.

ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ ПЕТ МИЛИОНА: Општина Ћуприја донела правилник о спровођењу мера енергетске ефикасности

Foto: SO Ćuprija

Njime je predviđeno da lokalna zajednica za zamenu stolarije (spoljni prozori i vrata) izdvoji do 50 odsto ukupne vrednosti investicije koja mora da zadovolji termičke standarde. O zahtevima za dobijanje bespovratnih sredstava lokalne zajednice, odlučivaće stručna komisija koju će imenovati predsednik opštine.

Na sednici je ocenjeno da su JKP „Ravno 2014“ i JP “Zoohigijena“ u ovoj godini poslovali u skladu sa pozitivnim propisima, a u skladu sa „Ugovorom o dodeli sredstava za direktne investicije, poslovalo je i preduzeće „Eurofiber DOO Ćuprija“.

Opštinsko veće usvojilo je i izmene finansijskih planova Turističke organizacije, Tehničke i Medicinske škole i Osnovne škole „13 oktobar“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)