VAKCINIŠITE SE ŠTO PRE! Apel pirotskih lekara građanima

V.Ć.

15. 07. 2021. u 19:32

NA području Pirotskog upravnog okruga danas nije registrovan ni jedan novozaraženi građanin, a na testiranje je poslato 13 uzoraka.

ВАКЦИНИШИТЕ СЕ ШТО ПРЕ! Апел пиротских лекара грађанима

Foto: V.Ć.

Od početka vakcinacije cepljeno je 33.361 osoba, od kojih su 32.422 primile obe doze. Ukupno je dato 65.783 doza vakcina.

Uz konstataciju da se epidemiološka situacija pogoršava, lekari pirotskog ZZJZ apeluju na građane da se đto pre vakcinišu, jer je od 3. jula registrvano 24 novozaraženih osoba.

Dve nedelje pre 3. jula nije registrovan ni jedan slučaj zaraze sa područja okruga.

U kovid ambulanti danas je obavljeno 56 pregleda, a u dva slučaja je naložena kućna izolacija. U Opštoj bolnici u Pirotu nema pacijenata sumnjivih na kovid 19.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija povoljna, i treba je iskoristiti za vakcinaciju kako bi se sprečio novi epidemijski talas. Od početka epidemije od posledica kovid 19 preminulo je 254 građana, a zaraza je laboratorijski povtrđena u 5.870 slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni