I JAPANSKI UMETNICI UČESTVOVAĆE U PROSLAVI TITULE: „Novi Sad Evropska prestonica kulture“ ostvaruje saradnju sa zemljom izlazećeg sunca

J. S.

15. 07. 2021. u 15:23

PROMOCIJA Novog Sada kao jednog od centara evropskog kulturnog života tokom cele 2022. godine, kroz povezivanje lokalne, evropske, pa i svetske umetničke scene, jedno je od glavnih načela projekta titule Evropske prestonice kulture koju je Srpska Atina dobila kao prvi grad u Srbiji.

И ЈАПАНСКИ УМЕТНИЦИ УЧЕСТВОВАЋЕ У ПРОСЛАВИ ТИТУЛЕ: „Нови Сад Европска престоница културе“ остварује сарадњу са земљом излазећег сунца

Foto: Novi Sad Evropska prestonica kulture

Tim povodom a s ciljem što kvalitetnijeg programa za narednu, slavljeničku godinu,Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje programa saradnje s Japanom koji će biti realizovani u godini titule u Novom Sadu.

Radi boljeg povezivanja sa japanskom kulturnom i umetničkom scenom, Fondacija je ostvarila saradnju sa EU – Japan festom, koji će kroz ovaj konkurs podržati projekte saradnje sa japanskim umetnicima i organizacijama koji se uklapaju u koncept programa za godinu u kojoj će biti proslavljena titula.

- Zainteresovani na javni poziv mogu da se prijave do 10. avgusta ove godine, a više informacija o kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji, kao i prijavni obrasci dostupni su na zvaničnom sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, u delu Javni pozivi. Poručuju iz NS EPK.

Saradnju sa EU – Japan festom, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ već godinama neguje kroz program razmene “Kizuna” koji podrazumeva studijsko putovanje novosadskih umetnika u Japan. U ovom krugu izabrana je prvakinja Opere Srpskog narodnog pozorišta, mecosopran Jelena Končar.Ona će u Tokio putovati u oktobru ove godine, a osnovni ciljevi njene posete toj metropoli biće povezivanje sa japanskim umetnicima i kulturnim institucijama, razmena iskustava, promocija srpske vokalne muzike u Japanu, te Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna